یکی از رفتار های شایع بین کودکان دروغگویی است. کودکان در دنیای جالب و کودکانه خود زندگی می کنند پس نباید دروغگویی آنها را با دروغگویی بزرگسالان در یک راستا قرار داد. همانطور که نوع نگاه کودکان به مسائل با بزرگسالان متفاوت است؛ دنیای ذهنی آنها هم تفاوت هایی دارد. کودکان در مقطع پیش دبستانی مسائلی را بیان می کنند که غیرواقعی است. این طرز فکر می تواند دلیلی باشد تا ما به غیر واقعی بودن حرف های کودک، برچسب دروغگویی بزنیم. گاهی اوقات کودک به خاطر فرار از تنبیه دروغ می گوید. در این شرایط کودکان سعی می کنند از گفتن دروغ کمک بگیرند تا تایید پدر و مادر خود را از دست ندهند. در این شرایط والدین باید حتما آرام بمانند و آرامش خود را حفظ کنند.
اکثر کودکان در سنین پیش دبستانی و مهدکودک از کلمات نامناسبی استفاده می کنند و نسبت به واکنش والدین, میزان تکرار دوباره کلمه را در ذهن خود ایجاد می کنند. اگر والدین رفتار و برخورد شدیدی داشته باشند؛ تکرار کلمات ناپسند توسط کودک بیشتر خواهد شد. در برخورد با این رفتار ابتدا از کودک خود بپرسید که آیا معنی کلمه را می داند یا خیر؟ اگر توانست معنی کلمه را برای شما بگوید؛ باید برای کودک توضیح دهید که این کلمه دیگران را ناراحت می کند و نباید از آن استفاده کند. درصورتی که کودک دوباره استفاده از آن کلمات را تکرار کرد؛ در مرحله اول باید نادیده بگیرید؛ سپس کودک را از محیط هایی که چنین کلماتی گفته می شود, تا حدالامکان دور کنید.
کودکان در سنین 1 تا 3 سالگی معنای دزدی و مالکیت را نمی فهمند. وقتی وارد دوره پیش دبستانی می شوند, تازه با مفهموم “مال من ، مال تو” آشنایی پیدا می کنند. در صورتی که از کودک خود رفتاری از این قبیل دیدید با آرامش به او توضیح دهید که چه چیزهایی متعلق به دیگران است و برای برداشتن و استفاده از آن ها باید از افراد اجازه بگیرد. به کودک خود کمک کنید تا وسائلی را که برداشته است به صاحب آن برگرداند و از او عذرخواهی کند.
مواردی که دربالا اشاره شد؛ گوشه ای رفتار های کودکان شما در دوره پیش دبستانی است و امکان دارد که نسبت به بازخورد شما, میزان شدت آن شکل بگیرد. برخورد با کودکان در این شرایط باید بسیار با آرامش باشد. در صورتی که شدت این رفتار در کودک شما زیاد شد, از یک مشاور روانشناس می توانید کمک بگیرید.
یک دیدگاه بنویسید